zapsaný spolek
Svaz potápěčů Moravy a Slezska, z.s., Horská 12, 616 00 Brno,                Sekretariát: Štefánikova 9a, 602 00 Brno, sekretariat@spms.cz
spcrspmscmas
zpět
22.11.2015

Výsledky Brněnské žaby 2015

Výsledky Brněnské žaby 2015

V sobotu 14. listopadu 2015 jako již tradičně proběhl v brněnském hotelu „ U Kozáka“ další již 44. ročník „Brněnské žaby“. Reprezentační sál přivítal potápěče a milovníky podvodních filmů a fotografií z Čech, Moravy i Slovenska. Zajímavou a oblíbenou akci  pořádá KLUB POTÁPĚČŮ GEOFYZIKA BRNO.  

 Diváci, kterých je každým rokem přibližně stejný počet shlédli, včetně odborné poroty, díla v kategoriích „Slaná voda“, „Makro,  „Video“ a „Mistrovství ČR“. Letos, bohužel, bez sekcí „Sladká voda“ a „Bazen“ pro nedostatečný počet přihlášených. Předvedená díla byla zajímavá a vyvrcholením celé soutěžní části večera pak bylo předání hlavní ceny „BRNĚNSKÉ ŽABY“, která bývá udělována nejlepšímu dílu dle hlasování přítomných diváků. 1. místo v  této kategorii a hodnotnou cenu si odvezl Tomáš Kelement – Partička na výletě. V brněnském kole mistrovství ČR získal 1.místo Ladislav Smelík.  Sladká voda – nehodnoceno. Slaná voda - Bohumír Kráčmar – U vrtule. Makro - Bohumír Kráčmar – Mořský chameleon. Bazén - nehodnoceno. Video - Čestné uznání poroty Pavol Král – Neznáme známe jazero.

Vinné sklepy Lechovice, jako jeden z hlavních sponzorů celé akce, věnovaly opět kvalitní víno , které umocnilo příjemnou atmosféru v sále.

Pořadatelé děkují všem autorům za jejich díla a zvou všechny potápěče i diváky na příští ročník, který se uskuteční zase v listopadu 2016.

VÝSLEDKY

BRNĚNSKÁ ŽABA 2015

Mistrovství ČR –

  1. Ladislav Smelík
  2. Bohumír Kráčmar
  3. Viktor Vrbovský

     

                          

         

Sladká voda

Nebylo hodnoceno pro nízký počet autorů

    

 

Bazén

Nebylo hodnoceno pro nízký počet autorů

 

Slaná voda

  1. Bohumír Kráčmar – U vrtule
  2. Tomáš Kelement  – Žužloš
  3. Libor Herman – Obrněnec

 

Makro

  1. Bohumír Kráčmar – Mořský chameleon
  2. Tomáš Kelement  – Zvodný pohľad
  3. Libor Herman – Květina

 

Video

 

Čestné uznání poroty

 

Pavol Král – Neznáme známe jazero

 

Cena diváků – BRNĚNSKÁ ŽABA

 

Tomáš Kelement – Partička na výletě